Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig kycklingfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god kycklingrätt med härlig krspighet och en god smak av vitlök och oregano.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano. Bred blandningen på kycklingfiléerna.
  3. Stek mitt i ugnen, 225 grader, ca 20-30 minuter, tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Ett tips:
  5. Denna panering kan man använda till både fiskfilé i ugn och kotletter. Kotletterna bryner man hastigt och kryddar innan paneringen breds på. I stället för oregano kan man variera med andra kryddor, t.ex. basilika eller dragon. Curry eller paprikapulver passar utmärkt till fiskrätter. Vill man ha mer smakrik ost fins det flera olika sorter att välja mellan, t.ex. västerbotten-, svecia- eller parmesanost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • riinan 10 februari 2010

    Låter som ett intressant recpet. Ska testa göra det imorgon. Funderar på om det blir lite torrt men vi får ju se :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.