Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga flarn med chokladtryffel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krispiga flarn med smak av honung tillsammans med läcker chokladtryffel blir jättegott!!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret med honungen. Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda till en jämn smet. Låt stå kallt tills massan kan rullas till kulor. Sätt ugnen på 175º. Rulla små kulor ca 20 stycken. OBS! Lägg dem mycket glest på plåten annars flyter de ihop. Grädda ca 10 min tills de fått fin ljusbrun färg. Finhacka chokladen. Koka upp grädden. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna och ställ sedan i kyl. Om du ska spritsa är det bra att lägga ner den i spritspåsen innan den stelnar. Hit kan du förbereda. Spritsa eller bred försiktigt tryffel på 6 flarn. Lägg på ytterligare ett flarn och mer tryffel. Avsluta med ett flarn och sikta över florsocker. Garnera med hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.