Sugen på att göra mer julgodis. Då kommer kanske detta receptet till pass.
Instruktioner
- Börja med krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp massan på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och hacka sedan i små bitar.
- Hacka nougat och choklad fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.
- Låt massan svalna. Blanda sedan ner de karamelliserade flingorna.
- Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plast-folie, forma dem trekantigt och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.
- Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller vattenbad.
- Skär rullarna i jämna skivor, knappt 1 cm tjocka, och doppa dem helt eller delvis i den smälta chokladen.
- Dekorera eventuellt med vit choklad som spritsas i ett mönster och förvara pralinerna i kylskåpet
Publicerat den
26 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt riktigt gott alltså!! Och lätt, och blir jättefint! (gjorde dock runda istället för trekantiga) Funderar nästa gång på att prova använda något annat än special-k, göra typ kanderade pistagenötter eller smaksätta med lite apelsinskal eller nått?! Kan nog också bli riktigt mumsigt! Men en klar femma från mig!
Dom blev jättegoda! Mäktiga men goda. Dom här kommer jag göra igen. Det tar lite tid med alla olika steg men det va värt det. :o)
Mumsigt värre, en ny favorit till jul