Ett tilltugg som gärna bör serveras med ett sött vin , gärna tokajer, förslagsvis 2005 st stephan`s crown tokaji aszü 3 puttonyos, nr 2928, 114 kronor på systemet.
Instruktioner
- Ger ca 30 ostbollar.
- Tips: Om man vill göra det enklare för sig kan man använda köpt hjortronsylt.
- Skölj bären. Koka en sockerlag på vatten och socker. Lägg i hjortronen, koka upp och låt sjuda i 15 minuter,. Skumma av sylten, tag av från värmen och slå upp på väl rengjorda burkar. Hjortron innehåller mycket eget konserveringsmedel och behöver sällan något extra för att få god hållbarhet.
- Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten och matfett. Tillsätt mannagrynen under omrörning. Låt smeten koka tills den släpper kastrullen, ca 2 minuter. Låt smeten svalna. Tillsätt äggen och den rivna osten och rör väl.
- Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Ställ därefter ugnsluckan på glänt och fortsätt gräddningen ytterligare ca 10 minuter. Servera ostbollarna något avsvalnande, doppa dem i hjortronsylten och njut.
Publicerat den
11 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar