Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga oststänger

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Går snabbt och enkelt att göra. Med lite örtkryddor så blir det lite mer piff på stängerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv parmensanosten.
  2. Blanda osten med örterna, malen svartpeppar och sesamfrön.
  3. Vispa äggen i en skål som är stor nog för att rymma degplattorna.
  4. Doppa degplattorna på båda sidor i de vispade äggen. Därefter paneras båda sidorna med kryddblandningen.
  5. Skär degplattorna i stora strimlor, ca 10x2 cm. Enklast att använda en degskärare.
  6. Vrid strimlorna försiktigt så att de blir spiralformade och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
  7. Grädda i 200 grader ca 5 minuter.
  8. Lösgör oststängerna försiktigt från bakplåtspapperet. Servera gärna medan dom är lite varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.