Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristianopels midsommartårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Frasig digestivebotten, karamellmousse med vit choklad och massor av färska bär, kan det bli godare midsommartårta?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Smält sockret i en stekpanna. Rör inte om medan det smälter utan vicka istället pannan lite fram och tillbaka.
  2. Häll på grädden när sockret blivit gyllenbrunt. Låt småkoka och rör runt med en träslev så att sockret smälter igen. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen.
  3. Häll den varma vätskan över chokladen, rör tills chokladen smält. Blanda ner kesellan. Ställ smeten i kyl tills den kallnat, gärna över natten.
  4. Botten: Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa lite till.
  5. Klä en rund form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter med plastfolie. Tryck ut massan på bottnen i formen. Ställ i kylen 1-2 timmar.
  6. Strax före servering lossar du kanten från formen och ta försiktigt upp bottnen ur formen. Dra bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Vispa upp smeten med elvisp till en mousse.
  7. Vispa grädden i en annan bunke och blanda i limeskalet. Bred moussen över bottnen. Spritsa eller bred ut grädden runt om tårtan.
  8. Toppa med bär och frukt. Hyvla över vit choklad och garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wombat04 17 augusti 2011

    Hej Fin! Hittade också denna ljuvliga tårta i Buffé nr 6-7/11 men hann inte göra den nu under sommaren. Har du gjort den och vad tyckte du i så fall om den? Den ser ju så otroligt läcker ut! :-D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.