Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristinas kolatårta

 
Skriv ut

Mmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet tillsammans med det kokheta vattnet. Häll i form och grädda 35–40 min.
  2. Kolakrämen: Blanda samman alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka 10 min. Skär den kalla sockerkakan i två eller tre bottnar. Lägg vaniljkräm mellan bottnarna. Häll på kolakrämen över kakan när den svalnat något.
  3. Dekorera med riven choklad och klubbor i roliga färger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.