Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristins morotsstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här är en älsklingsrätt under vardagar och min sambo älskar det! Använd helst ekologiska morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Vattnet bör täcka morötterna med ca 2 cm marginal. Sila av och spara vattnet när morötterna är klara.
  2. Smält smöret och vispa ner vetemjölet. Späd ut detta med morotsvattnet. Späd ut tills konsistensen är krämig med grädde. Salta, peppra och sockra. Häll sedan i morötterna.
  3. Servera med stekt falukorv och kokad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.