Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kristins ugnsbakade lax

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktigt enkel, snabb laxrätt till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den tinade laxen i en folieklädd eldfast form. Rör rumstempererat normalsaltat smör ihop med citronpeppar och dill. Skär djupa skåror i laxen och fyll skårorna med smöret. Klicka även i röran i mitten av laxen.
  2. In med laxen i ugnen tills man kan se att skinnet lossat lite från laxen. Bena ur laxen och serverai bitar.
  3. Bjud gärna kokt potatis, kall romsås, bröd och sallad till denna rätt.
  4. Servera med ett porlande vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gunillabeard 25 december 2009

    Vilken ugnstemp?

  • pajskalet 28 mars 2010

    I fiskbilen fick jag rådet att aldrig tillaga fisk i mer än 175 grader i ugnen oavsett vad det stod i receptet. Bättre att ha inne den lite längre om det behövs, annars blir fisken lätt torr var deras åsikt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.