- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Riktigt enkel, snabb laxrätt till helgen.
Instruktioner
- Lägg den tinade laxen i en folieklädd eldfast form. Rör rumstempererat normalsaltat smör ihop med citronpeppar och dill. Skär djupa skåror i laxen och fyll skårorna med smöret. Klicka även i röran i mitten av laxen.
- In med laxen i ugnen tills man kan se att skinnet lossat lite från laxen.
Bena ur laxen och serverai bitar.
- Bjud gärna kokt potatis, kall romsås, bröd och sallad till denna rätt.
- Servera med ett porlande vitt vin.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken ugnstemp?
I fiskbilen fick jag rådet att aldrig tillaga fisk i mer än 175 grader i ugnen oavsett vad det stod i receptet. Bättre att ha inne den lite längre om det behövs, annars blir fisken lätt torr var deras åsikt.