Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kroketter eller Croqueta, spansk tapasdrottning!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 2 timmar 50 minuter
Skriv ut

¡Hola! Idag har jag ett magiskt ord för dig: Croqueta eller Croquette, spansk tapasdrottning :-) en typisk tapa som du kan prova i barer eller restauranger i hela Spanien. Dessa avlånga eller runda bullar har olika namn: kibble, kroketter, croqueta (på spanska), korokke eller コロッケ (på japanska), croquette (på franska), eller kroket (på holländska). Kroketterna är ett livsmedel som kom till Spanien från Frankrike, och den blir i en favorit maträtt som älskar god mat. Du kan läsa mer i soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.- Ta en behållare och skala och riv löken.
  2. 2.- Tärnat bacon.
  3. 3.- Ta pannan på medelvärme och värma smöret i en stekpanna (du kan se att ”min medelvärme” är nummer fem.)
  4. 4.- Lägg den rivna löken i stekpannan och stek löken gyllne (det brukar ta ca 3 eller 4 minuter).
  5. 5.- Lägg och stek bacon i stekpannan (det brukar ta ca 5 minuter).
  6. 6.- Lägg mjöl och blanda den med bacon och löken.
  7. 7.- Lägg mjölk och blanda massa.
  8. 8.- Lägg salt och ta stekpannan på lågvärme (du kan se att ”min lågvärme” är nummer tre).
  9. 9.- Inte sluta omröring tills degen lossnar från stekpannan (det brukar ta ca 10 till 12 minuter). Nu den heter ”bechamel”.
  10. 10.- Lägg degen i en behållare och täck den med plastfolie för att undvika att skapa ett hårt skikt; och låt den svalna (det brukar ta ca 2 timmar).
  11. Nu har du fått bechamel redo att göra Croqueta eller Croquette!
  12. 11.- Ta en bit bechamels deg (beroende på hur stor du vill kroketter ska göras) och, med händerna eller två skedar, försök göra avlånga eller runda bullar.
  13. 12.- Vispa ägg i en tallrik och lägg ströbröd i en annan tallrik. Doppa var bechamelsdeg biten först i ägg och ströbröd sedan. Lägg upp kroketterna på smörpapper och låt dem torka i 5 minuter.
  14. 13.- Sätt ganska mycket olivolja i en stekpannan och stek bullar på högvärme tills de blir gyllenbruna.
  15. 14.- Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
  16. 15.- Servera kroketterna varma och ¡que aproveche!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ViktoriaAn 20 november 2015

    Kanon recept. Godare än alla Crocuetas jag ätit i Spanien!

  • Soleado 20 november 2015

    I Spanien är det normal att göra croquetas en gång varje vecka. Ha en solig dag! Pablo - Soleado.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.