Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronärtskockspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frasig och välfylld paj vill väl alla njuta av ibland. Den här innehåller seranoskinka men det blir gott att använda annan lufttorkad skinka t.ex. parmaskinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt olja, kesella och 4-6 msk vatten. Arbeta snabbt samman degen med händerna. Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt vila 30 minuter.
  2. Skär bort fettranden från skinkan och skär skinkan i bitar. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i små bitar. Skala och hacka löken fint. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Blanda ner paprika och skinka och fräs under omrörning. Ta bort stekpannan från plattan och låt blandningen svalna. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av, dela dem i fjärdedelar och blanda dem med skinkan och löken.
  4. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  5. Vispa ihop crème fraiche, kesella och ägg. Tillsätt salt, peppar, paprikapulver, oregano och persilja. Bred ut grönsaksblandningens i pajen och häll på äggblandningen. Grädda 30-40 minuter och servera pajen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.