I denna klassiska mandelkaka spelar potatisen en viktig roll eftersom den gör den extra saftig och god. Dessutom är kakan busenkel att göra.
Instruktioner
- Smöra och bröa en låg form, ca 22 cm i diameter, som tål mikrovärme.
- Mal mandeln med skalet på och riv potatisen fint på ett rivjärn.
- Rör rumsvarmt matfett och socker poröst, gärna med en elvisp.
- Rör ner äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Tillsätt den malda mandeln och rivna potatisen.
- Tillsätt ett par droppar bittermandelolja i smeten. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mikron på full effekt ca 8 minuter. Låt den svalna. Sikta lite florsocker över kakan precis innan den ska serveras. Har du ingen mikro går det bra att grädda kakan i vanlig ugn. Grädda då på galler i nedre delen av ugnen i 175 minuter, ca 40 minuter.
- En klick vaniljglass är gott att servera till kakan. Det är också läckert att servera lite mixade bär till. Blanda t.ex. hallon och jordgubbar och smaka ev av med lite socker.
Publicerat den
23 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En väldigt enkel ,snabb och god kaka som fick mycket beröm av gästerna .Kommer att bakas fler gånger.