Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I denna klassiska mandelkaka spelar potatisen en viktig roll eftersom den gör den extra saftig och god. Dessutom är kakan busenkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och bröa en låg form, ca 22 cm i diameter, som tål mikrovärme.
  2. Mal mandeln med skalet på och riv potatisen fint på ett rivjärn.
  3. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst, gärna med en elvisp.
  4. Rör ner äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Tillsätt den malda mandeln och rivna potatisen.
  5. Tillsätt ett par droppar bittermandelolja i smeten. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i mikron på full effekt ca 8 minuter. Låt den svalna. Sikta lite florsocker över kakan precis innan den ska serveras. Har du ingen mikro går det bra att grädda kakan i vanlig ugn. Grädda då på galler i nedre delen av ugnen i 175 minuter, ca 40 minuter.
  7. En klick vaniljglass är gott att servera till kakan. Det är också läckert att servera lite mixade bär till. Blanda t.ex. hallon och jordgubbar och smaka ev av med lite socker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 123kicki 16 juli 2010

    En väldigt enkel ,snabb och god kaka som fick mycket beröm av gästerna .Kommer att bakas fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.