Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronhjotskotletter med grönsakssås och höstens svampar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rack är en bit hel kotlettrad där revbenen sitter kvar och är putsade. Ryggbenet är bortsågat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader eller 75 grader varmluft. Krydda och bryn kotlettraden i smör. Stek köttet färdigt i ugnen tills 62 grader innertemperatur ca 1½ timme.
  2. Skala lök, morot, palsternacka och vitlöksklyftor. Skölj och kärna ur paprikor och chili.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett tunt kryss på toppen av tomaterna och skär bort rotfästet. Lägg tomaterna 20 sekunder i kokande vatten. Lyft upp dem spolaunder kallt vatten och dra bort skalen. Klyfta och skär bort kärnorna.
  4. Skär alla grönsakerna i pyttesmå tärningar. Fräs allt utom tomaterna i olja 3-5 min. Tillsätt tomaterna, balsamvinäger, honung och chilisås. Låt koka ytterligare 2 min, smaka av och krydda med salt, peppar, timjan och dragon.
  5. Skala och koka potatisen 10 min, bryn den sedan färdig i 2 msk av smöret, salta. Grovhacka och bryn svampen i resten av smöret, salta och peppra.
  6. Skiva kotletterna, strö över flingsalt och servera med svamp, grönsakssås och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.