Rack är en bit hel kotlettrad där revbenen sitter kvar och är putsade. Ryggbenet är bortsågat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader eller 75 grader varmluft. Krydda och bryn kotlettraden i smör. Stek köttet färdigt i ugnen tills 62 grader innertemperatur ca 1½ timme.
- Skala lök, morot, palsternacka och vitlöksklyftor. Skölj och kärna ur paprikor och chili.
- Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett tunt kryss på toppen av tomaterna och skär bort rotfästet. Lägg tomaterna 20 sekunder i kokande vatten. Lyft upp dem spolaunder kallt vatten och dra bort skalen. Klyfta och skär bort kärnorna.
- Skär alla grönsakerna i pyttesmå tärningar. Fräs allt utom tomaterna i olja 3-5 min. Tillsätt tomaterna, balsamvinäger, honung och chilisås. Låt koka ytterligare 2 min, smaka av och krydda med salt, peppar, timjan och dragon.
- Skala och koka potatisen 10 min, bryn den sedan färdig i 2 msk av smöret, salta. Grovhacka och bryn svampen i resten av smöret, salta och peppra.
- Skiva kotletterna, strö över flingsalt och servera med svamp, grönsakssås och potatis.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar