Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Min absoluta favorit till födelsedagen! Krispig och krämig på samma gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned socker och rice krispies försiktigt. Bred ut smeten tunt på ett smort bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i 125 grader i ca 80 minuter. Titta till ugnen då och då, blir botten mörk tidigare så ta ut den då.
  2. Blanda äggulor, socker, vetemjöl och 1 dl vispgrädde i en kastrull och låt det sjuda på svag värme tills smeten blir krämig i konsistensen. Klicka då i margarinet och låt rör om. Låt krämen kallna.
  3. Dela marängbotten på mitten försiktigt och lägg ena halvan på ett fat eller bricka. Är det svårt att få loss botten från papperet så pensla baksidan med kallt vatten.
  4. Bred krämen tjockt på botten och lägg andra halvan som lock ovanpå. Vispa resten av grädden och bred ut över hela tårtan. Hyvla blockchokladen och dekorera med den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaLundqvist1982 9 juni 2010

    Den här har jag smakat förut! Den är underbart god! Tack för receptet, jag hade tappat bort det! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.