Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott ! Påminner om kroppkakor, men är mycket lättare at göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman potatis, mjöl, salt och ägg till en deg. Gör som en avlång köttfärslimpa av degen. Lägg den i en ugnsfast form med lock. Tryck en ganska stor fördjupning längs efter "limpan".
  2. Skär det rökta fläsket i små tärningar. Hacka löken. Fräs fläsket och löken i lite margarin, och krydda med pepparn. Låt kallna.
  3. Fyll fördjupningen i "limpan" med fläskblandningen. Vik över degen, och täck fyllningen. Lägg på locket.
  4. Grädda i 200* ugn ca 45 min.
  5. Servera med smör, lingonsylt och rårivna morötter.
  6. P.S Jag bytte ofta ut det rökta fläsket mot köttfärs, men gjorde för övrigt lika.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 5 juni 2008

    Har idag ätit mitt livs första kroppkakor som jag tyckte var goda. Kan inte bli annat än full pott! Att de är enkla att göra är inte heller fel. Kokade potatisen dagen innan.

  • Bappi 25 juni 2008

    Gjorde dem med ca 200 g bacon plus lökpulver. Väldigt gott och enkelt och påminner lite gran i smaken av potatispannka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.