Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krumkaker

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Den norska varianten på rullrån. Då jag har en norsk man är dessa ett stående inslag på julens fikabord. Personligen tycker jag att den här är godare och smakar mer än våra svenska. Men smaken är som baken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smält avsvalnat smör och mjöl blandat med kardemumma. Rör om.
  2. Låt röran stå och svälla i ca 1 timme.
  3. Lägg en stor tesked av röran i mitten av ett rånjärn och stek dem gyllenbruna. Rulla till strutar direkt efter stekning, eller lägg över ett glas så får man små skålar att fylla med exempelvis grädde och hjortron.
  4. Förvara kakorna i en burk med tätt lock så håller de sig spröda.

Kommentarer (4)

  • The_TL 28 februari 2012

    Härligt att du delar med dig av dessa norska läckerheter! :-) Jag har själv en norsk mamma och är mer eller mindre uppväxt på norsk mat och norska godsaker, vilket gör att jag tycker det är extra roligt när det dyker upp sådana recept här på sidan. Krumkakerna får högsta betyget av mig.

  • pistro01 2 december 2012

    Åååå vad goda de var. Ett tips när man rullar dem är att ha handskar på sig. För de är väldigt varma.

  • tf5 9 december 2012

    Nu ska jag prova, har inte haft detta recept förr så det ska bli spännande:)

  • elisabeth 26 november 2020

    Det fins ruller å köpa så man kan rulla dom till struttar å man sliper å bräna sej.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.