Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärs fool – smalvariant

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fool kan lagas på flera sätt. Det här är mitt. Man kan ersätta krusbären med rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg krusbär och socker i en form och koka i mikron tills bären är mjuka. Häll av saften, den är god att dricka, och passera bären, använd lite av saften om det behövs. Smaka av purén med pudersocker.
  2. Blanda vaniljkrämens ingredienser, utom vaniljsockret, i en tjockbottnad kastrull, koka upp under ständig omrörning. Låt kallna lite och tillsätt vaniljsockret.
  3. Krusbärspurén och vaniljkrämen skall ha ungefär samma konsistens. Vänd försiktigt ihop dem och lägg upp i serveringsskål eller portionsglas. Kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.