Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärscurd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En frisk och smakrik curd som smakar utmärkt på rostat bröd eller som fyllning i en tårta. Ur Allt om Mat 14/06.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt krusbären sjuda i vattnet ca 20 minuter under lock, eller tills de mjuknat. Pressa bären genom en sil ned i en ugnssäker skål. Täck och låt kallna.
  2. Vispa äggen och blanda dem väl med bärmoset. Tillsätt det tärnade smöret och sockret. Placera skålen över ett sjudande vattenbad. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar, 30-35 minuter. Värm under tiden burken i 100°. Häll i curden och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.