Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärskex

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Den klassiska kakan Brysselkex smaksätts med krusbärsessens och färgas ev. lite grön med hushållsfärg. Och så har man en ny kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smör, florsocker, vaniljsocker och mjöl till en sammanhängande deg.
  2. Smaksätt med essens till önskad smakstyrka.
  3. Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder, 3-4 cm i diameter.
  4. Droppa ett par droppar grön hushållsfärg i strösockret och blanda. Häll ut sockret på en talrik så att det torkar.
  5. Rulla in deglängderna i plastfolie och låt degen vila i kylen ca 30 min. Ta ut längderna och rulla dem i det färgade sockret. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär varje längd i 20 bitar. Lägg ut bitarna med mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. eller tills de blivit lätt gyllene.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.