Den klassiska kakan Brysselkex smaksätts med krusbärsessens och färgas ev. lite grön med hushållsfärg. Och så har man en ny kaka.
Instruktioner
- Arbeta ihop smör, florsocker, vaniljsocker och mjöl till en sammanhängande deg.
- Smaksätt med essens till önskad smakstyrka.
- Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder, 3-4 cm i diameter.
- Droppa ett par droppar grön hushållsfärg i strösockret och blanda. Häll ut sockret på en talrik så att det torkar.
- Rulla in deglängderna i plastfolie och låt degen vila i kylen ca 30 min. Ta ut längderna och rulla dem i det färgade sockret. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär varje längd i 20 bitar. Lägg ut bitarna med mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. eller tills de blivit lätt gyllene.
Publicerat den
16 december 2008
Skriv kommentar