Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsmarmelad med lime

 
Skriv ut

Jättegod marmelad att göra när krusbären mognar och man vill ta tillvara dem. Fungerar även med frysta krusbär. Väldigt enkel och snabbgjord tack vare syltsockret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa först bären i en matberedare. Häll krusbärskrosset i en kastrull. Rör ner vatten, socker, limeskal och valnötter. Koka upp under omrörning. Bubbelkoka marmeladen utan lock 5 minuter. Rör om ibland.
  2. Den varma marmeladen är tunn och kan skikta sig i saft och bär om den hälls på burk direkt. Sätt därför kastrullen i diskhon i kallt vatten och rör om då och då medan marmeladen svalnar. Häll sedan på varma burkar som förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.