Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsmarmelad med tomatillo

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Tomatillo påminner om tomat med saftigt geléaktigt fruktkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa krusbären. Skär bären i bitar. Ta bort det yttersta skalet på tomatillon och skär dem i bitar.
  2. Lägg krusbär och tomatillo i en kastrull med vatten. Skär citrongräset i fyra bitar. Banka bitarna med en mortel för att frigöra aromen. Lägg citrongräset i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock 5-10 minuter.
  3. Häll i sockret i kastrullen och koka ca 2 minuter. Ta upp citrongräset och skumma marmeladen.
  4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma marmeladen. Sätt på locken och låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.