Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsmuffins

(1 kommentar)  
Skriv ut

Supergoda muffins med bär i och strössel på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 6 stora eller 10 mindre muffins
  2. Tips: krusbären kan bytas mot anrda bär t ex hallon eller vinbär.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa smör och och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i sänder. Tillsätt mjölken.
  4. Mixa krusbären i mixer eller matberedare med socker och maizena. Blanda ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop så att allt precis blandas.
  5. Fyll formarna till hälften med smet. lägg på ett lager med krusbärsmos och fyll på med smet nästan upp till kanten.
  6. Blanda ingredienserna till strösslet och strö på det. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter för stora muffins och något kortare för mindre. Känn med med sticka. Frysta bär förlänger gräddningstiden något.

Kommentarer (1)

  • Cello79 25 augusti 2011

    Vilka fina muffins det blev! Och vilken god strössling det var, den ska jag använda till många andra saker också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.