Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspaj

(17 kommentarer)  
Krusbärspaj Krusbärspaj
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmmm bara ett måste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med paj degen. Mät upp 125 g margarin tillsätt vetemjölet och fin fördela mjölet tillsätt vatten och arbeta i hop till en deg. tryck ut den i en paj form. Låt vila kallt.
  2. Mixa krusbären. Vispa ägg och socker poröst , tillsätt vetemjölet, margarinet och krusbärsmixet blanda väl. Häll smeten på pajskalet och in i ugn på 200 g ca 20-25min

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • ca70 27 juli 2008

    En mycket god paj!

  • nitha 31 juli 2008

    Har gjort denna två ggr och ALLA har gillat den jättemycket. Tack för ett bra recept!

  • nitha 10 augusti 2008

    Nu ringde min dotter och vill ha receptet på den supergoda krusbärspajen...ville bara tala om hur poppis den är..... Torparkäringen=Nitha

  • Mamarazzi 13 augusti 2008

    Det här ser gott ut! Men, skriv gärna dit hur länge pajen ska gräddas. Vad menas med de sista raderna ;"Vispa ägg"?

  • EricaGrahn 16 augusti 2008

    Vad menar du med sista raden "vispa ägg?". Och hur länge ska den gräddas? :D

  • h-gomer 1 september 2008

    En helt ok paj. Kul med något man kan göra av sina krusbär.

  • lena4 12 juli 2009

    God men lite syrlig, tyckte vi. Men det beror nog på krusbären, de är ju inte riktigt mogna här ännu. Vi åt glass och vispad grädde till. Betyget blir en fyra från min familj. Lena

  • PinkLadie 19 juli 2009

    Jättegod och lagom syrlig!! Kommer att göra denna flera gånger... Bytte ut 1 dl vetemjöl mot fiberhavregryn och tillsatte knappt en msk socker i degen.

  • grynet0506 11 augusti 2009

    har precis bakat färdigt pajen och kommer på att jag inte vet om man kan frysa in den..! Vad tror ni? I värsta fall får jag nog göra det och se vad som händer... återkommer :)

  • gullun 13 augusti 2009

    MMmm, supergott! Blev ngt lös trots 25 min i ugnen men slank ner utan problem ändå =) . Nästa gång lägger jag på folie och låter den stå i ugnen några minuter till.¨ Serverade m vaniljvisp. En stark femma!!

  • grynet0506 18 september 2009

    Pajen blev mkt god! Jag testade att frysa in den, och det skulle jag inte ha gjort! Fyllningen sjönk ihop och blev bara 50% så "hög" som den skulle ha blivit om man hade serverat den nygräddad och misstänker också att den skulle varit mkt mer fluffig då... Men smaken var riktigt god! Rekommenderas helt klart!!

  • gunillabeard 26 maj 2015

    Hjälp! Jag vill använda detta receptet till en tillställning på torsdag och testbakade därför igår. Liksom en annan kommentar sa, blev min paj väldigt lös. Jag såg det när jag skulle ta ut den ur ugnen och lät den därför stå kvar 5-10 minuter längre med litet folie som skydd eftersom den var ordentligt brun. Jag tog sedan ut den och hoppades den skulle bli fastare när den svalnade, men tyvärr. Den var ätbar, men inte ok för gäster eftersom fyllningen bara rann när man försökte skära en bit. Har någon en lösning på mitt problem? Jag bor i USA så mina ingredienser kan vara något annorlunda. Vilken diameter har ni på er pajform - jag undrar om jag hade ett för tjockt lager fyllning? Tacksam för ideer.

  • Lena 26 maj 2015

    Hej Jag vet inte vad som gått fel för er

  • gunillabeard 28 maj 2015

    Tack för ditt svar Lena. Hur stor är din pajform?

  • Lena 28 maj 2015

    Den är normalstor

  • gunillabeard 28 maj 2015

    Jag menade alltså hur många centimeter om du mäter tvärsöver. Jag har själv några olika storlekar på pajformar, men "normalstor" för mig skulle nog vara 22 cm diameter och 2,5 cm djup.

  • Lena 29 maj 2015

    Nu har jag mätt den och den är 22 cm diameter och 2,5 cm djup

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.