Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god syrlig paj som passar bra i år när det fanns mycket krusbär.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ingredienserna till degen i en matberedare och låt degen sedan ligga kallt en timme. tryck ut 2/3 av degen i en springform. Lägg sedan i krusbären i formen och blanda dem med en blandning av 3 msk socker och 1 msk potatismjöl. Ta den resterande degen och gör ett galler över bären. Pensla pajen med äggvita och strö över 1 msk socker, det ger en god knäckig yta och fin färg. Grädda i 200 grader i c:a 30 minuter. servera avsvalnad tillsammans med gammaldags vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.