Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspaj med mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lite syrlig paj som smakar bäst ljummen med en kula vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa i en matberedare, försedd med kniv, smör, havregryn, mjöl, socker och äggula till en deg. Tryck ut degen i en rund eller avlång form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter eller 10x30 cm. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg krusbär, socker, muscovadosocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspån. Grädda pajen mitt i ugnen i 18-20 minuter.
  5. Servera den ljummen med en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.