Små, fina fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - godare kan det inte bli!
Instruktioner
- Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter. Kavla ut pajdegen 2-3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyllning:
Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.
- Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 35 minuter.
- Servera pajerna ljumna eller kalla med vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
4 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar