Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspajer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Små, fina fyllda pajer bakade i muffinsplåtar - godare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva smöret och mixa i en matberedare med äggula, socker och mjöl. Lägg degen kallt ca 30 minuter. Kavla ut pajdegen 2-3 mm tjock. Stansa ut 16 rundlar (8 till botten och 8 till lock), ca 7 cm i diameter. Lägg 8 av dem i botten och upp på kanterna i muffinsformarna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Fyllning: Rensa och snoppa krusbären. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner ägg, mandelmjöl och vetemjöl. Fördela smeten i pajbottnarna. Lägg krusbär i smeten, ca 5 bär i varje form.
  4. Lägg på deglocken och kläm ner dem något runt de yttre krusbären. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på sockret. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 35 minuter.
  5. Servera pajerna ljumna eller kalla med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.