Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsparfait

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En fin puré av krusbär blandas med en len parfaitsmet och får stå i form att frysas. Mandelkrokanten som strös över vid servering ger knaprighet. En smakkombination som är helt underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och snoppa krusbären. Blanda ihop krusbär, socker och vatten och låt det sjuda utan lock i ca 5 minuter. Passera genom en sil till en slät puré. Blanda i glykosen och låt purén kallna.
  2. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Det ska bli ett hårt skum. Vispa grädden och blanda den med de vispade äggvitorna och drygt hälften av krusbärspurén. Smaksätt med flädersaft eller likör.
  3. Klä en avlång form, ca 1½ liter, med plastfolie. Varva parfaitsmet och resten av krusbärspurén i formen. Slå den några gånger i köksbänken så att eventuella bubblor försvinner. Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen i ca 6 timmar.
  4. Krokant: Rosta mandlarna på låg värme i en torr stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt sockret, låt det smälta så det blir flytande och ljusbrunt. Blanda ner smöret, skaka om pannan och häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt stelna.
  5. Ställ parfaiten i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Ta bort plasten och stjälp upp den på ett fat. Bryt eller grovhacka mandelkrokanten och strö den över. Servera genast!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.