En fin puré av krusbär blandas med en len parfaitsmet och får stå i form att frysas. Mandelkrokanten som strös över vid servering ger knaprighet. En smakkombination som är helt underbar!
Instruktioner
- Rensa och snoppa krusbären. Blanda ihop krusbär, socker och vatten och låt det sjuda utan lock i ca 5 minuter. Passera genom en sil till en slät puré. Blanda i glykosen och låt purén kallna.
- Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Det ska bli ett hårt skum. Vispa grädden och blanda den med de vispade äggvitorna och drygt hälften av krusbärspurén. Smaksätt med flädersaft eller likör.
- Klä en avlång form, ca 1½ liter, med plastfolie. Varva parfaitsmet och resten av krusbärspurén i formen. Slå den några gånger i köksbänken så att eventuella bubblor försvinner. Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen i ca 6 timmar.
- Krokant:
Rosta mandlarna på låg värme i en torr stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt sockret, låt det smälta så det blir flytande och ljusbrunt. Blanda ner smöret, skaka om pannan och häll upp allt på ett bakplåtspapper och låt stelna.
- Ställ parfaiten i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Ta bort plasten och stjälp upp den på ett fat. Bryt eller grovhacka mandelkrokanten och strö den över. Servera genast!
Publicerat den
4 september 2015
Skriv kommentar