Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärssaft

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Frisk och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bären och låt dem rinna av. De behöver inte snoppas. Lägg dem i en stor gryta och häll på vattnet. Koka under lock i 20 min.
  2. Mosa bären mot kastrullens sida med en hålslev eller sked. Sila bären i silställning.
  3. Mät upp mängden saft och räkna ut sockermängden. Blanda socker och saft och koka långsamt i ca 10 min. Ta grytan av värmen och ta bort skummet med hålslev.
  4. Häll upp saften på helt rena och varma flaskor och förslut väl.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Roggan 22 juli 2011

    Läskande saft! Första gången jag gör något med krusbär. Hade svårt att bestämma mig om jag skulle koka eller göra rårörd saft. Skulle gjort 50/50 för att testa. Undrar vad som blir godare? Får bli nästa år... Betyget blir en mycket stark 4. :)

  • cecilialindblad 3 augusti 2011

    första gången ja gör krusbärssaft och efter detta recept lär jag göra det fler ggr!! Gott, friskt och enkelt!! MIN MELODI!! :)

  • lp76 12 augusti 2012

    God saft som är lätt att göra. Känns alltid bra att ta tillvara på trädgårdens frukter och bär. Kommer att göra den igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.