Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärssorbet

 
Skriv ut

Detta är en uppfriskande sorbet att göra i slutet av juli när dina krusbärsbuskar dignar av solmogna krusbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka krusbären mjuka med en skvätt vatten, ingefära, socker och limejuice. Passera genom en sil så att kärnor och skal försvinner. Det kan dock vara dekorativt att blanda ner lite kärnor i sorbeten så den blir prickig och får mer liv.
  2. Smaka av smeten med limejuice och socker. Tänk på att den inte ska bli för söt och att smaken mildras en del när sorbeten är fryst.
  3. Frys den i en metallskål och rör om då och då. När det börjar bli en issörja kan det vara läge att låta den bearbetas i en glassmaskin för att bli jämn och finkornig.
  4. Servera i små glas och dekorera med färska krusbär och/eller kumquatsskivor. Vill man göra det festligare kan man servera den som kulor på vaniljpannacotta eller vaniljmousse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.