Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärssylt

(5 kommentarer)  
Skriv ut

En härlig sylt med frisk syrlig smak, god att blanda i den kylskåpskalla filen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bär och vatten i en gryta under lock, 10-15 min. Ta grytan från värmen. Rör ner sockret lite i taget. Koka upp på nytt och sjud sylten sakta 5-10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum. Ös upp sylten på rena varma syltburkar
  2. Blir 1 liter.
  3. Mogna krusbär ger en finare smak, men krusbär som inte är helt mjuka innehåller mera pektin och ger därför en fastare sylt. Så får man lös sylt kan man till sätta certo fruktpektin.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • delikat 8 september 2008

    Kokade krusbärssylt enligt detta recept igår. Ger receptet en 4:a, för det var enkelt att förstå och använda. Är egentligen ingen vän av söt sylt, men vill ta vara på krusbärsskörden på något sätt. Får väl ta och testa sylten med fil eller naturell yoghurt sen senare, för nu är den infryst.

  • lena4 24 juli 2009

    Jättegod blev sylten, en sån stark smak det blev av krusbär. Man behöver inte ta så mycke av den, så den räcker länge, tror jag. Betyg 5 från mig, som gillar sylt.

  • cat81 18 augusti 2009

    Första gången jag gjorde krusbärssylt! Å denna blev supergod tycker jag! :) Tack för receptet!

  • jalapeno82 3 augusti 2010

    Håller nu på med laddning nr 2 av krusbärssylten :-) Och jag måste säga att jag håller med om att den är god i fil. Jätte god! Så tack för ett bra recept med krusbär!

  • Katja0211 15 augusti 2015

    Lätt att göra och super god. Kommer verkligen att använda detta recept igen. Tack :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.