Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddäpplen i ugn!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gott, lätt och inte så mäktigt. Utmärkt till efterrätt efter t ex en höstgryta. Underbart sätt ta tillvara våra fina, goda svenska äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och ta ur kärnhuset. Dela äpplena på mitten om de är stora. Smörj en form med lite av det flytande margarinet och ställ äpplena i formen. Ringla över honungen och sirapen. Ha på kanel, kardemumma och ingefära. Strö över havregrynen och ringla sist över det resterande flytande margarinet. Grädda i ca 20 minuter.
  2. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.