Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddbakad fläskkarré med picklade björnbär och råstekt pumpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt och mört kött tillsammans med färgglad pumpa. De picklade björnbären höjer verkligen denna festliga rätt till skyarna. Så otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Fläskkarré: Mortla pepparsorterna och dillfröna tillsammans med chiliflakesen. Blanda med saltet. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet i smöret i en stekpanna. Lägg det brynta köttet i en ugnsform, häll på vattnet och smula i buljongtärningen. Sätt formen mitt i ugnen ca 5 timmar eller tills innertemperaturen är 80 grader. Ta ut köttet och låt vila.
  3. Picklade björnbär: Skala och riv ingefäran. Blanda den med vinäger, rårörsocker, vatten och stjärnanis tills sockret lösts sig. Dela björnbären och blanda försiktigt ner dem i lagen. Låt dem stå minst 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  5. Pumpa: Skär av ändarna på pumpan. Skiva pumpan i ca 1 cm tjocka skivor. Ta bort kärnorna. Krossa vitlöken. Blanda pumpaskivorna med oljan och vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt n mitt i ugnen i ca 20, minuter tills de är mjuka.
  6. Fläskkarré: Häll skyn från köttet i en kastrull. Red av den med majsstärkelsen utrört med lite vatten och låt koka några minuter under omrörning. Skiva och dela köttet i bitar.
  7. Servera köttet med pumpa, kryddsky, picklade björnbär och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.