För att få mildare kryddning kan pepparkornen kokas ett par gånger. Lägg då pepparn i en kastrull med vatten, koka upp slå av vattnet och upprepa 3-4 gånger.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken och blanda med övriga kryddor till fyllningen. Fördela fyllningen på köttet och rulla ihop. Bind upp rullen med bomullsgarn.
- Skala och ansa lök, purjolök, rotselleri och morot. Skär grönsakerna i små bitar. Hetta upp smöret i en rymlig gryta och bryn köttet runt om.
- Lägg i de tärnade grönsakerna, kryddor, vin, vatten och fond. Sätt en termometer i köttet och bräsera under lock på svag värme i ca 1 timme till 75 grader innertemperatur. Vänd köttet efter halva tiden.
- Ansa och skölj purjolöken och dela den i 2-4 delar. Skrapa eller skala morötterna, dela dem om de är stora eller skär i stavar.
- Värm oljan i en kastrull och fräs morötterna 2-3 min. Tillsätt purjolöken och låt sjuda under lock i ca 10 min på svag värme. Smaka av med socker, dill och pressad lime
- Ta upp köttet och låt det vila minst 10 min. Sila såsen och passera grönsakerna genom en finmaskig sil i en ren kastrull.
- Koka upp och smaka av med salt och peppar. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten och koka upp. Skiva köttet och servera genast med varm sås, grönsaker och kokt potatis.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar