Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddgrillad lammstek med ravioli

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Speziato di agnello alla griglia con ravioli. Mormor Ida gjorde givetvis sin egen ravioli men jag har förenklat det lite genom att köpa färdiga färska lasagneplattor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammsteken och krydda den rikligt med salt och kryddblandningen.
  2. Stek i 120º i ugn till en innertemperatur på 65º. Koka en lag på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin och kycklingbuljong. Ansa kronärtskockorna. Ta ur skägget och dela botten i fyra delar. Koka i dem i lagen i 10 minuter och plocka ur skockor och lök när de är mjuka. Lägg dem i en bunke utan timjankvistarna och lagerbladen. Koka ner lagen till hälften.
  3. Blanchera tomaterna och kyl ner i iskallt vatten. Skala och kärna ur tomaterna och skär i fina tärningar.
  4. Plocka och hacka örterna, blanda med tomatköttet. Tillsätt smöret och 1,5 dl olivolja till kronärtskockslagen.
  5. Mixa alltsammans och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Värm på igen så att tomaterna och örterna blir varma.
  6. Värm kronärtskockorna i såsen strax före servering. Blanda de mosade sojabönorna med ricottaosten. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Lägg ut lasagneplattorna och kavla ut dem lite på mjölat bakbord. Skär dem i fyrkanter på 5x5 cm. Lägg en sked sojabön/ostfyllning på varje platta. Fukta kanten med lite vatten och tryck ihop kanterna med tummen. Lägg de på mjölat papper. Koka dem i rikligt med vatten.
  8. Servera med lammsteken och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.