Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äggtoddy och orientaliska nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här en variant på den klassiska drinken Tom och Jerry som smakar lika bra med eller utan konjak. Missa inte de spännande nötterna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman nötter med vatten och kryddor och häll på en bakplåt. Rosta mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter eller tills det börjar knäppa i nötterna. Ta ut och låt svalna.
  2. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt i en bunke ovanpå ett vattenbad. Vispa ner kryddorna och fördela därefter blandningen i fyra muggar. Slå på varm, gärna skummad, mjölk. Det går även bra med varmt vatten. Tillsätt eventuellt konjak. Riv över muskotnöt och servera genast med de rostade nötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.