Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äppelkaka med citronglasyr

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äpplena gör denna ljuvliga kaka saftig och smaken får alla kryddor, nötter och choklad stå för!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa i äpple, olja och citronskal. Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner mjölet i smeten. Grovhacka nötter och choklad och vänd ner i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 timme. Känn med en provsticka att den är genomgräddad.
  4. Vispa eller rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred den över den kalla kakan. Garnera med äppelchips, grovhackade nötter och pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.