Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äppelkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kräm som passar som efterrätt eller mellanmål

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp cider, nejlikor, kardemumma, kanelstång och socker. Låt sjuda i 10 minuter.
  2. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i bitar. Ta upp kryddorna och lägg ner äpplena i den kryddiga lagen. Låt koka tills äpplena är mjuka.
  3. Rör ut potatismjölet i kallt vatten och red av krämen under omrörning. Koka upp till första bubblan. Ställ för att svalna. Servera med gräddmjölk.
  4. Tips: Ska krämen serveras kall, strö över lite socker så skinnar den sig inte.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.