Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig bönchili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Elda upp dina smaklökar med den här kryddiga bön- och grönsakschilin garnerad med doftande koriander. 292 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint och skala och pressa vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna paprikorna fint, skala och tärna morötterna.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelvärme. Lägg i de hackade grönsakerna och fräs 5 minuter under omrörning.
  3. Låt bönorna rinna av och skölj dem väl i kallt vatten, låt dem rinna av ordentligt. Tillsätt bönorna till kastrullen tillsammans med chiliflingor, krossade tomater, tomatpuré och grönsaksbuljong.
  4. Lägg på locket och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt 20 minuter. Strö över hackad koriander och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.