Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig bönröra

 
Skriv ut

Vinterkyndel och bönor är en klassisk kombination. I det här receptet tillsätts även lite spiskummin och chili, som ger den lite "tex-mex"känsla. Den här kryddiga bönröran kan ätas som den är med sallad och rostat bröd, eller serveras som tillbehör till andra maträtter. Den passar utmärkt till tacos, som tillbehör eller som ett vegetariskt alternativ till köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

Torkade bönor blötläggs i minst 8 timmar och kokas tills de är mjuka. Burkbönor behöver bara sköljas. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i margarinet i en kastrull. Tillsätt tomat och bönor. Krydda med pressad vitlök, vinterkyndel, spiskummin, chilipulver och cayennepeppar efter smak. Koka upp under omrörning, och låt puttra i några minuter. Rör om då och då, och tillsätt eventuellt mer kryddor eller örtsalt (smaka).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.