Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig entrecote

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Tack vare det insprängda fettet som finns i just entrecoten lämpar det sig utmärkt att grilla den. Fettet smälter ut i köttet och gör det smakrikt och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rapsolja med sambal oelek, soja, socker och salt i en plastpåse. Lägg entrecoten i påsen och gnid in marinaden i köttet.
  2. Låt gärna köttet ligga i kylskåpet ca: 4 timmar före grillning. ta fram och låt köttet få rumstemperatur medans grillen värms.
  3. Lägg entrecoten mitt på gallret och lägg på locket. Låt grilla ca: 1 timme tills innertemperaturen är 55-60º.
  4. Låt köttet vila ca: 10 minuter. Skär upp köttet i rejäla skivor. Servera köttet med ugnsrostad potatis, sallad och mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.