Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig färskost

 
Skriv ut

Krämig färskost med smakrika örtkryddor som pålägg eller som dip till färska grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull till ca 50 grader eller tills ostmassan tjocknar och vasslen separerar sig. Rör om då och då. Häll blandningen i ett kaffefilter eller en finmaskig sil och låt vasslen rinna av under cirka 3 timmar.
  2. Skölj örtkryddorna och låt dem torka. Finhacka kryddorna när de är torra. Finhacka den skalade vitlöksklyftan och blanda ner den i ostmassan. Smaksätt med salt och peppar och forma massan till en eller flera små runda ostar. Garnera gärna kanterna med lite av det kryddgröna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.