En smakrik och färgrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du smidigt i stekpannan.
Instruktioner
- Skär fisken i bitar.
Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull.
Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser.
Låt soppan koka under lock ca 10 min.
Tillsätt gräddmjölk och fisk.
Låt soppan koka ytterligare ca 3 min.
Smaksätt med salt.
- Chapatibrödet tillagar du så här:
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg.
- Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk.
- Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 min per sida.
- Lägg bröden efterhand under en handduk.
- Serveras nygräddade med smör.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar