Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig fisksoppa med chapati

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik och färgrik soppa med både fisk och linser. Chapatibrödet gräddar du smidigt i stekpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Tillsätt gräddmjölk och fisk. Låt soppan koka ytterligare ca 3 min. Smaksätt med salt.
  2. Chapatibrödet tillagar du så här:
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg.
  4. Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk.
  5. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 min per sida.
  6. Lägg bröden efterhand under en handduk.
  7. Serveras nygräddade med smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.