En härlig fläskfilérätt med mängder av doftande kryddor, t.ex.
nejlikor, stjärnanis och timjan. Pensla fläskfilén med honungen och strö över kryddorna och stek i ugnen i 15-20 minuter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn fläskfilén runtom. Flytta över köttet till en ugnsfast form.
- Stöt kryddorna till kryddblandningen i en mortel eller mal dem i en kryddkvarn. Pensla fläskfilén med honungen och strö över kryddorna. Ställ in fläskfilén i ugnen och stek 15-20 minuter.
- Skala morötter och rotselleri. Skär rotfrukterna i 1 cm stora tärningar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp den återstående oljan i en teflonstekpanna. Lägg i rotfrukter och lök och låt fräsa ca 5 minuter.
- Häll apelsinsaften i rotfruktspannan och fräs under omrörning tills vätskan har kokat in. Tillsätt rött vin, buljong, lagerblad och timjan. Sjud på svag värme ca 10 min, tills grönsakerna är precis mjuka och endast lite vätska, ca 1 dl, återstår.
- Ta ut fläskfilén ur ugnen, slå in den i aluminiumfolie och låt köttet vila 10 min. Skär upp fläskfilén i tunna skivor och servera den med rotsaksragun. Ett gott bröd smakar också bra till.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
10 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar