Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig jordgubbskräm med vaniljglass

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En dessert behöver inte vara så krånglig. Den här krämen serveras varm med vaniljglass och gärna några mandelbiskvier. Gör gott i magen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vaniljsocker, socker och kryddor. Slå på vattnet, men spar ett par matskedar för potatismjölet.
  2. Låt bären puttra en liten stund tills de mjuknat och börjar falla sönder. Red då krämen med mjölet utrört i det sparade vattnet.
  3. Servera med glass och mandelbiskvier. Självfallet god även kall med mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.