Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig köttfärslimpa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det finns rikligt med grönsaker och mängder av smak i den här saftiga och kryddiga köttfärslimpan. Gör gärna pålägg av det som blir över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Skala och tärna löken och fräs den glansig i grytan. Ansa och skölj paprika och selleri och skär dem i mindre bitar. Låt det sjuda i grytan ca 3 minuter under omrörning. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med svartpeppar, basilika och kajennpeppar. Låt fräsa kort under omrörning. Låt svalna.
  3. Blanda köttfärs, ströbröd, tomat, persilja, äggvitor med lökblandningen i en stor bunke. Blanda noga och forma färsen till en limpa. Lägg den i ugnsformen.
  4. Glasering: Blanda ketchup och hot pepper sauce noga. Bred glaseringen över köttfärsen. Grädda i ugnen tills limpan är gyllenbrun och genomgräddad, ca 1-1,5 timme. Skiva upp limpan på ett fat och servera den genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.