Det finns rikligt med grönsaker och mängder av smak i den här saftiga och kryddiga köttfärslimpan.
Gör gärna pålägg av det som blir över.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
- Hetta upp oljan i en gryta. Skala och tärna löken och fräs den glansig i grytan.
Ansa och skölj paprika och selleri och skär dem i mindre bitar.
Låt det sjuda i grytan ca 3 minuter under omrörning.
Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med svartpeppar, basilika och kajennpeppar.
Låt fräsa kort under omrörning. Låt svalna.
- Blanda köttfärs, ströbröd, tomat, persilja, äggvitor med lökblandningen i en stor bunke.
Blanda noga och forma färsen till en limpa. Lägg den i ugnsformen.
- Glasering: Blanda ketchup och hot pepper sauce noga.
Bred glaseringen över köttfärsen.
Grädda i ugnen tills limpan är gyllenbrun och genomgräddad, ca 1-1,5 timme.
Skiva upp limpan på ett fat och servera den genast.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar