Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En klassisk köttfärspaj med underbar kryddning som är ljuvlig i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och smör och tillsätt sist vattnet. Tryck ut pajdegen i en pajform. Låt stå kallt medan ugnen värms upp till 225 grader. Grädda pajskalet i 10-12 minuter. Under tiden fräs den hackade löken i lite smör, tillsätt färsen och fräs den torr och smulig. Pressa ner vitlök och tillsätt chilisås och alla kryddorna. Låt puttra några minuter och smaka av. Bred ut köttfärsen i pajskalet och blanda ner den rivna osten. Vispa ägg, mjölk och salt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera en grönsallad till!

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • farmoringer 16 maj 2008

    Den här pajen var inte dum. Trodde det skulle bli för starkt men det var ingen fara alls med det. Väl värd att göra om.

  • miasvante 21 februari 2009

    En supergod paj. Gubben min älskade den!! Tack för receptet

  • MarievH 1 augusti 2009

    Det här var en jättegod paj som hela familjen tyckte om, barnen inte minst. Den kommer vi garanterat att göra igen!

  • kattis63 9 augusti 2009

    Jättegott! Jag hade "tjejfest" igår och bjöd på din paj. Alla gillade den, fast jag gjorde dubbel sats blev det inte mycket över. Tack för ett bra recept. Den pajen kommer jag att göra igen./ Katarina

  • sarco 21 december 2009

    god paj!

  • Amiie88 20 augusti 2010

    Väldigt gott :) Tack för receptet!

  • tjockisina 19 oktober 2010

    Supergod.. en favorit här hemma nu:)

  • stiina 8 april 2011

    Ja, måste hålla med om att den här pajen var riktigt god!

  • missmongo 17 maj 2011

    super gott '*

  • susanne62 11 september 2011

    var inte i min smak men det var okej med en go sallad till

  • fiint11 8 oktober 2011

    Detta lagade vi idag, en väldigt god paj. serverade med extra ost, lite turkisk yoggi och en stor sallad till. =)

  • sessa79 22 oktober 2012

    god

  • Saijsa 27 oktober 2022

    Denna paj har vi gjort då och då under säkert 10 års tid - mycket god! Men vi kör på Sweet chili istället för chilisås. Någon gång har vi också droppat i lite liquid smoke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.