Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig köttfärspaj med tomater

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En härlig paj med fyllig god smak och valfri hetta. Serveras varm i fördel med sallad och gärna garneras med persilja. Krispigt skal och jättegod fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet och smöret och lägg i en plastpåse. Bearbeta degen tills den blir en fin grynig massa. Tillsätt vatten och forma till en boll. Knyt ihop plastpåsen och låt vila i kylskåp en timme.
  2. Under tiden kan du finhacka lökarna och fräsa på hög värme i olivoljan. Rör om hela tiden. Sänk värmen efter några minuter och pressa ner de skalade vitlöksklyftorna. Tillsätt köttfärsen. När den är genomstekt och fint smulad så tillsätt buljongtärning, tomatpurè, vin och mango chutney. Låt småkoka några minuter och rör ner paprikan och alla kryddor. Smaka av och dra av från värmen. Sätt på ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en 25-26 cm stor pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda i tio minuter.
  4. Vispa under tiden ihop ägg och mjölk. Ta ut skalet ur ugnen, häll på fyllningen och häll på äggstanningen. Bred keson överst och toppa med halverade eller skivade tomater.
  5. Grädda i ca 30-40 minuter mitt i ugnen och låt sedan stå några minuter innan servering.
  6. Serveras varm med en stor och god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.