- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En härlig paj med fyllig god smak och valfri hetta. Serveras varm i fördel med sallad och gärna garneras med persilja. Krispigt skal och jättegod fyllning.
Instruktioner
- Mät upp mjölet och smöret och lägg i en plastpåse. Bearbeta degen tills den blir en fin grynig massa. Tillsätt vatten och forma till en boll. Knyt ihop plastpåsen och låt vila i kylskåp en timme.
- Under tiden kan du finhacka lökarna och fräsa på hög värme i olivoljan. Rör om hela tiden. Sänk värmen efter några minuter och pressa ner de skalade vitlöksklyftorna. Tillsätt köttfärsen. När den är genomstekt och fint smulad så tillsätt buljongtärning, tomatpurè, vin och mango chutney. Låt småkoka några minuter och rör ner paprikan och alla kryddor. Smaka av och dra av från värmen. Sätt på ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en 25-26 cm stor pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda i tio minuter.
- Vispa under tiden ihop ägg och mjölk. Ta ut skalet ur ugnen, häll på fyllningen och häll på äggstanningen. Bred keson överst och toppa med halverade eller skivade tomater.
- Grädda i ca 30-40 minuter mitt i ugnen och låt sedan stå några minuter innan servering.
- Serveras varm med en stor och god sallad.
Publicerat den
18 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar