Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kyckling bräserad i kokosjuice

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Starkt, syrligt, kryddigt och sött! En väldigt god rätt med en mix av kina, indien och japan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan, lägg i kycklingen och fräs under omrörning tills den är lätt brynt.
  2. Tillsätt sherry, soja, salt och peppar. Fräs i ½ minut och häll blandningen i en kastrull eller skål.
  3. Hetta upp lite mer olja, lägg i lök, salladslök och vitlök och fräs ½ minut. Tillsätt currypasta och currypulver, fräs ½ minut.
  4. Häll i vattnet och lägg tillbaka kycklingen och tillsätt morötterna. Koka upp och sjud tills kycklingen är klar, 10-15 minuter. Blanda kokosjuice med mjöl och socker. Rör ner i grytan och koka tills det tjocknar.
  5. Servera till ris eller nudlar med en god sweet chilisås till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 26 februari 2009

    Är kokosjuice detsamma som kokosmjölk?

  • snoffy86 28 februari 2009

    Hej! Mä men det går lika bra med det, jag har provat båda delar och blev lika gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.