Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kycklingfilé med kokos och jordnötssmör -LCHF

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept enligt LCHF-metoden. Supergott tycker hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kycklingen i "slantar". Smält smör och bryn filéerna försiktigt tills dom är genomstekta. Låt vila i en annan form. Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölk och tillsätt limesaft, sambal oelek och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock. Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, ca 5-10 min. Färga eventuellt med några droppar soja eller en valfri kryddsås. Lägg tillbakas kycklingen och värm.
  2. Servera ev. med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna en krispig sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • bodilena 26 maj 2009

    Samma recept som i LCHF kokboken. Helt okej, lätt och snabbt

  • hasv 27 september 2009

    Underbart gott!

  • jenblo 7 november 2011

    Tyckte det var jättegott! Och även lätt att göra.

  • Nettan1984 2 februari 2012

    Riktigt gott :) Superenkelt och snabbt!

  • lena4 5 februari 2012

    Smakrikt och jättegott.

  • markissan 19 februari 2012

    super gott det gick hem hos ungdomarna!!!

  • havsbalkong 3 juli 2012

    En mycket god och krämig maträtt, kan rekommenderas. Jag stekte även upp kycklingen i lite röd currypasta för att få lite extra styrka på maten.

  • theresefotograf 23 april 2013

    Alltså det godaste jag lagat på evigheter! Matlusten tillbaka! Jag la till salt i såsen och även lite röd curry pasta. Suuuuuper smarrigt!! Smakar som när man beställer kycklingspett med jordnötssås! Iaf de jag har provat! <3

  • Maria_J 16 mars 2014

    Super gott och enkelt. Som köpmat fast bättre

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.