- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett recept enligt LCHF-metoden. Supergott tycker hela familjen!
Instruktioner
- Skiva kycklingen i "slantar". Smält smör och bryn filéerna försiktigt tills dom är genomstekta. Låt vila i en annan form.
Sänk temperaturen. Slå på kokosmjölk och tillsätt limesaft, sambal oelek och salt. Vispa ihop smakerna. Låt puttra i fem minuter utan lock.
Tillsätt jordnötssmör och grädde och sjud anrättningen tills såsen antar en krämig konsistens, ca 5-10 min. Färga eventuellt med några droppar soja eller en valfri kryddsås.
Lägg tillbakas kycklingen och värm.
- Servera ev. med lite rostade nötter eller kokos på toppen och gärna en krispig sallad till.
Publicerat den
8 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Samma recept som i LCHF kokboken. Helt okej, lätt och snabbt
Underbart gott!
Tyckte det var jättegott! Och även lätt att göra.
Riktigt gott :) Superenkelt och snabbt!
Smakrikt och jättegott.
super gott det gick hem hos ungdomarna!!!
En mycket god och krämig maträtt, kan rekommenderas. Jag stekte även upp kycklingen i lite röd currypasta för att få lite extra styrka på maten.
Alltså det godaste jag lagat på evigheter! Matlusten tillbaka! Jag la till salt i såsen och även lite röd curry pasta. Suuuuuper smarrigt!! Smakar som när man beställer kycklingspett med jordnötssås! Iaf de jag har provat! <3
Super gott och enkelt. Som köpmat fast bättre