Instruktioner
Kärna ur och hacka paprikan. Finfördela den sedan i matberedare eller med stavmixer. Tärna smöret i små kuber.
Lägg lammfärsen i en stor skål. Tillsätt paprikan och smöret samt alla kryddor. Blanda alla ingredienser väl. Låt gärna färsblandningen vila en halvtimma i kylen.
Häll lite vatten på en stor skärbräda. Fukta händerna, för att undvika att färsen klibbar fast, och forma färsen (på skärbrädan) till avlånga och platta biffar, cirka 15x3 cm.
Hetta upp lite olivolja och en klick smör i en stekpanna. Stek biffarna till de får en fin yta och är genomstekta, cirka 3-4 minuter per sida.
Servera med Het sallad ( se recept på Matklubben) och bröd.
Jättegott tyckte vi bägge 2. Denna rätt kommer igen på vårt matbord
Hustrun salig, dottern iaf inte missnöjd. Så bra utfall som man kan begära....