Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig lammfärskebab

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagat o mycket gott. Lämpligt att ha till, är Het sallad som hittas på Matklubben.

Ingredienser

Instruktioner

Kärna ur och hacka paprikan. Finfördela den sedan i matberedare eller med stavmixer. Tärna smöret i små kuber. Lägg lammfärsen i en stor skål. Tillsätt paprikan och smöret samt alla kryddor. Blanda alla ingredienser väl. Låt gärna färsblandningen vila en halvtimma i kylen. Häll lite vatten på en stor skärbräda. Fukta händerna, för att undvika att färsen klibbar fast, och forma färsen (på skärbrädan) till avlånga och platta biffar, cirka 15x3 cm. Hetta upp lite olivolja och en klick smör i en stekpanna. Stek biffarna till de får en fin yta och är genomstekta, cirka 3-4 minuter per sida. Servera med Het sallad ( se recept på Matklubben) och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aanette 25 maj 2010

    Jättegott tyckte vi bägge 2. Denna rätt kommer igen på vårt matbord

  • pers_slask 1 oktober 2012

    Hustrun salig, dottern iaf inte missnöjd. Så bra utfall som man kan begära....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.